Zoveel drinken we niet

Ten tijde van ‘janvier sec’, een maand geen alcohol (in onze omgeving geen succes), publiceert Santé Publique France een onderzoek naar het drankgebruik in de verschillende regio’s. Als uitgangspunt is gekozen voor dagelijkse consumptie en de onderzoekers komen uit op een nationaal van 10%: één op de 10 Fransen drinkt elk dag een glaasje. In Le Sud/PACA ligt dat percentage op 11,4%, goed, een gematigde derde plaats. De meeste alcolische drank wordt weggezet in Occitanië met een score van 12,6%, gevolgd door Nouvelle Acquitaine met 12,3%. Het minst wordt gedronken in Île-de-France (Parijs en omgeving): 7,1%.
Het maakt natuurlijk wel uit wat je drinkt. In Le Sud PACA vooral wijn (méér dan in de Bourgogne), maar in het westen van het land hebben ze een zekere voorkeur voor steviger spul. In het noorden en het oosten is bier populair.
Sinds 1960 wordt er in Frankrijk steeds minder gedronken. Maar nog altijd vrij veel. La France staat op de zesde plaats op een lijst van 34 landen met een aanzienlijke alcoholconsumptie.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners