Alain Delon

Interview met Alain Delon

Alain Delon, één van de grootste sterren van de Franse cinema staat na lange tijd weer in de spotlights. Een filmlegende wiens publieke optredens zeldzaam zijn geworden gaf een uitzonderlijk interview aan journalist Cyril Viguier. Op 85-jarige leeftijd vertelt de acteur over zijn ziekte, zijn terugkeer naar het leven, de actualiteit en zijn passie voor film. Maandagavond 5 juli om 21.00 uur op TV5 Monde (Nederlands ondertiteld). Ga hier naar het volledig programmaoverzicht van TV5 Monde.


Een filmlegende
Daar is in Frankrijk in elk geval geen enkele twijfel over. Tijdens het laatste ‘live’ Cannes Filmfestival in 2019 werd hij niet voor niets onderscheiden met een Erepalm voor zijn hele oeuvre. Hij speelde in meer dan 90 films en produceerde er zelf ook nog eens 30. Een van zijn meest beroemde films is helemaal opgenomen in de Provence en speelt rondom een villa met zwembad in de heuvels boven Saint-Tropez.


La Piscine

Een psychologische thriller van Jacques Deray die, om precies te zijn, zich vooral afspeelt rond het zwembad van een villa in Parc de l’Oumède in Ramatuelle. Destijds groeide de film uit tot een cult film en nog steeds is het een bijzonder document voor de kleding en de levensstijl van eind jaren zestig, en dan vooral van de jet-set die zich toen al verzamelde rond Saint-Tropez. Alain Delon en Romy Schneider, destijds al grootheden van het witte doek, spelen er de hoofdrol in en dat maakte de film destijds ook bijzonder. Enkele jaren daarvoor waren de twee met een scheiding uiteen gegaan.

La Piscine is nog steeds een hele goede film die in ruim vijftig jaar weinig aan spanning heeft verloren. Wij vonden nog een aardige video waarin nog eens langs de locaties wordt gegaan waar de film in 1969 werd opgenomen. Want ook dat maakt deze film met Alain Delon tot een feest van herkenning…Credits beeld: La Piscine (1969)

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen

Zeg je rosé, dan zeg je Provence

De oudste wijnstreek van Frankrijk, de Provence, strekt zich uit over bijna tweehonderd kilometer van de Middellandse Zee tot aan de Alpen, in de departementen Bouches-du-Rhône, Var en Alpes-Maritimes. Een

Verder lezen
Ontdek

Onze partners