Château Salettes, een topper in de Bandolstreek

In het hart van de Bandol-wijngaarden ligt Château Salettes (salettes.com), een van de oudste familiehuizen in deze wijnstreek in de Provence. Een streek die nu eens niet alleen bekend staat vanwege de rosé wijnen. Hier heersen vooral rood en wit… al worden er ook rosé wijnen gemaakt. Tot halverwege de vorig eeuw draaide in dit domein alles om olijven en was de wijnproductie zeer beperkt. In 1956 overleefde de olijfgaard de strenge winter niet en besloten de eigenaren het roer om te gooien. Vanaf dat moment werd de focus helemaal gelegd op wijn en sindsdien zijn de Salettes-wijnen uitgegroeid tot échte pareltjes van de Bandol.


Een echte Bandol!

Een breed pallet aan wijnen wordt nu geproduceerd en we lichten hier twee wijnen uit: de Verderail Rouge, een wijn die gemaakt is van vijftig jaar oude druivenstokken, is prettig ‘op fruit’. Goed in balans met veel rood en zwart fruit en een herkenbare zoet-kruidige toon van de carignan-druif (100%). Een echte Bandol! Maar ook de witte variant mag er zijn: de Verderail Blanc. Een complexe wijn met aroma’s van witte bloemen, honing en citrus. De blend van vermentino-, ugni blanc-, marsanne- en viognier-druiven levert een volle, droge wijn op die na de eerste slok lekker blijft hangen.

Beide Verderaf wijnen en overige wijnen van Chateau Salettes zijn te koop bij Sharing Wine voor € 15,95.


Jour de fête

Ben je in de Provence deze zomer, bezoek dan Château Salettes en proef de wijnen ter plekke. De eerste zaterdag van de maand is het feest. Jour de Fête. En dan ontvang je 15% korting op de gebruikelijke prijzen. Onthouden dus.. eerste zaterdag van de maand – Chateau Salettes.


Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners