Groene Reisgids Provence

De Groene Reisgids Provence

In de serie Groene Reisgidsen is onlangs een nieuwe editie verschenen over de Provence. Een zeer informatieve gids zoals we dat van Michelin gewend zijn. Weinig reisgidsen zijn zo praktisch als de gidsen van Michelin en dat is niet zo gek natuurlijk. De eerste Michelin gids werd uitgegeven rond 1900 om toch vooral meer auto’s (lees: banden) de weg op te krijgen. Dus enige ervaring is daar wel.


Groene Reisgids Provence

In de Groene reisgidsen gaat Michelin niet alleen meer de weg op, maar een groot aantal prachtige tochten zijn uitgestippeld om toch vooral niks te missen van de Provence. Onder ‘Provence’ wordt hier overigens vooral bedoeld het gebied dat als het ware ‘opgespannen’ wordt door de steden Avignon, Arles, Marseille en de Mont Ventoux, zeg maar de departementen Vaucluse en Bouches-du-Rhône. Met zo’n 45 kaarten en plattegronden kun je hier de weg nooit kwijtraken.Restaurants en hotels

Michelin zou Michelin niet zijn als er niet ook adresjes worden genoemd voor lunch, diner of overnachting. En bij elk adresje is keurig aangegeven voor welk budget het precies bedoeld is. Zo kan iedereen de Provence ontdekken van ‘low budget’ tot ‘big spenders’.

Cadeau bij een abonnement

De Groene Reisgids Provence is te koop voor € 22.99 maar wie zich nu abonneert op Côte & Provence of juist iemand een abonnement cadeau doet mogen wij een exemplaar schenken als welkomstgeschenk of bedankje voor het cadeau geven van een abonnement. Wacht niet te lang want onze voorraad is beperkt!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners