Op pad met locals

Overnachten bij landgenoten

Logeren in een chambres d’hôtes, dat is toch een beetje thuiskomen, zeker als je gaat overnachten bij landgenoten. Honderden Nederlanders en nog eens minstens zoveel Belgen runnen in Frankrijk een chambres d’hôtes, ofwel een bed & breakfast, maar dat zeg je natuurlijk niet ‘en France’.

Ook in de Provence zijn ze overal te vinden. Van de Côte d’Azur tot diep in de Hautes-Alpes of de Drôme heten ze je welkom, en wijzen je de weg. Want overnachten in een chambres d’hôtes betekent ook dat je je verzekert van een enthousiaste gids die de omgeving kent als zijn of haar broekzak. En als dat in je eigen taal kan, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.


Op Pad met Locals

Marion van Amelrooij maakt in haar dit jaar verschenen gids een selectie van 50 unieke chambres d’hôtes in heel Frankrijk. Niet de spreekwoordelijke adresjes van Ik Vertrek’-achtige tv-programma’s waar alles alleen maar tegenzit. Nee, 50 adresjes die tiptop verzorgd zijn en waar je als een koning of koningin ontvangen wordt.

Wij vonden er een paar adresjes in van landgenoten die ook af en toe voor Côte & Provence schrijven. Zoals bijvoorbeeld Le Bouquet de Séguret (Vaucluse) van onze correspondent Ingrid Leijen maar ook Maison Valvert (Vaucluse) waar Pierre Darge z’n columns schrijft voor Côte & Provence. Twee prima locaties voor een vakantie in de Provence.

Wij mogen Op Pad met Locals (t.w.v. € 22,50) cadeau doen aan nieuwe abonnees van Côte & Provence of aan huidige abonnees die in deze decembermaand een abonnement op Côte & Provence cadeau doen. Als aardigheidje geven we dan ook nog de nieuwe Franse Restaurantgids À Table weg die onlangs weer door onze collega’s van En Route werd samengesteld.


Wees op tijd want onze voorraad is niet onbeperkt!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Bédoin, de Vendée du Midi

‘Na de Franse Revolutie in 1789 bleef Bédoin een centrum van conservatief verzet en kreeg het de bijnaam ‘Vendée du Midi’, verwijzend naar de erg bloederige opstanden in de West-Franse

Verder lezen
Ontdek

Onze partners