Domaine de l’Amaurigue viert zilveren jubileum

Vijfentwintig jaar geleden zocht Dick de Groot naar een eigen wijndomein in het zuiden van Europa. Als je dan echt een mooie plek zoekt om je eigen wijn te gaan maken, dan kom je natuurlijk toch al gauw in Zuid-Frankrijk terecht. En zo geschiedde. In 1998 nam hij het wijndomein over van een Franse familie die er tot dat moment vooral druiven voor de plaatselijke coöperatie produceerde. Dat moest anders. Je koopt geen wijndomein in de Provence om er vervolgens geen fles van terug te zien. Het domein werd grondig aangepakt en ook met hulp van wijnkenner Hubrecht Duijker, werden twee jaar later de eerste wijnen geproduceerd onder de naam Domaine de l’Amaurigue.

Feest in Hotel de L’Europe

Deze week organiseerde Domaine de l’Amaurigue een Rosé-Soirée in het allereerste restaurant dat destijds de wijnen daadwerkelijk ging schenken: Hotel de l’Europe in Amsterdam. Grote en kleine namen uit de wijnwereld waren erbij, de familie, de pers en ook de redactie van Côte & Provence proostte op de afgelopen en volgende 25 jaar.

Tijdens deze avond die werd geopend door Fleur de Groot werden de nieuwe wijnen gepresenteerd en ging wijnmaker Jean Marie Quef in op de duurzame manier waarop de wijnen worden geproduceerd in een veranderend klimaat. Het hoogtepunt van de avond was wel de toespraak van de oprichter Dick de Groot die zijn publiek nog eens meenam naar zijn zoektocht in de tweede helft van de jaren negentig, de overname van het wijndomein, de eerste wijnen die werden geproduceerd en de eerste wijnzaken en restaurants die werden benaderd. Een goede wijn gaat altijd samen met ook een goed verhaal en dat geldt zeker ook voor dat van Domaine de l’Amaurigue.

Op de volgende 25 jaar!

Ga voor meer informatie naar www.amaurigue.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners