Ontdek bijzondere street art in Marseille

Binnenkort is het mogelijk om in Marseille een bijzonder kunstwerk in de openlucht te vinden: een street art muurschildering van zowel een Franse als Amerikaanse kunstenaar. Dit valt onder het FAMA-project, wat staat voor French American Mural Art. Dit is een project wat sinds een aantal maanden in verschillende steden in Frankrijk te vinden is. Bij het FAMA-project komen de Verenigde Staten en Frankrijk samen in de vorm van kunst met een diepere betekenis.


Het FAMA-project

Georganiseerd door de vereniging Hypermur en met de steun van de ambassade van de Verenigde Staten in Frankrijk is dit project gelanceerd. De street art kunstwerken worden in vier verschillende Franse steden gemaakt en vertoond. In Parijs en Besançon zijn ze in juni al gemaakt en in Niort en Marseille zal dit in oktober plaatsvinden. Ook verschillende festivals, zoals Bien Urbain, Ourcq Living Colors, Le 4ème Mur en de vereniging Planète Émergences helpen hierbij. De muurschilderingen worden gemaakt door acht verschillende kustenaars; vier Franse en vier Amerikaanse. Bij het FAMA-project spelen engagement en dialoog een grote rol. Met hun kunst beelden de kunstenaars actuele sociale kwesties uit die in zowel de Verenigde Staten als Frankrijk spelen.


La Morena en Difuz in Marseille

In iedere stad werken één Franse en één Amerikaanse kunstenaar samen aan een muurschildering met zo’n diepere betekenis. In Marseille zijn het de Amerikaanse kunstenaar en activiste La Morena en de uit Marseille zelf afkomstige graffitikunstenaar Difuz, die aan de street art in de stad zullen werken. Ook de NGO Planètes Émergences zal hierbij een rol spelen. Het thema van hun muurschildering zal de uitdagingen en moeilijkheden van de inheemse Amerikaanse gemeenschappen zijn.

De muurschildering wordt dus in oktober gemaakt, maar als je daarvoor al benieuwd bent naar de kunst van een van de kunstenaars, dan kun je in Marseille aan de Rue Saint Antoine al een andere muurschildering van Difuz bewonderen.

Voor meer informatie over dit project kun je ook kijken op: www.famaproject.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners