Zuid-Frankrijk heeft veel prachtige wijngaarden. Hieronder een aantal wijngaarden die zeker het bezoeken waard zijn:

Domaine de Terrebrune
Dit gebied is beroemd om hun Bandol wijnen. Domaine de Terrebrune bestaat uit 30 hectare grond en is gelegen in Ollioules, een dorp dicht bij de stad Toulon. Deze wijngaard is gespecialiseerd in rode, witte en rosé wijn. George Delille nam het domein in 1963 over en maakte er een functionerende wijngaard van die later werd doorgegeven aan zijn zoon, Reynald Delille. Ze zijn bekend om hun rode Bandol wijn, die een frisse smaak heeft die niet te overheersend is zoals veel rode wijnen.

Château de Bellet
Château de Bellet ligt slechts 20 minuten buiten Nice en hun wijngaard omringt een kapel. Ze laten hun flessen gemiddeld 30 jaar rijpen en bieden het hele jaar door wijntours aan. Château de Bellet gebruikt biologische landbouwmethoden om ervoor te zorgen dat hun wijn de allerbeste is. Ze hebben drie wijnseries; Château de Bellet, La Chapelle, en Agnès. Ze bieden wijn gemaakt van zeldzame druivensoorten zoals Rolle, Braquet en Folle Noire. De unieke bodem is het resultaat van zijn ligging tussen de bergen en de zee. Omdat deze wijngaard in Zuid-Frankrijk ligt, krijgt hij het hele jaar door volop zonlicht!

Château Thuerry
Deze wijngaard ligt op een landgoed van in totaal 340 hectare, maar slechts 40 hectare is begroeid met wijnstokken. De rest van het land bestaat uit olijfbomen, en in totaal strekt het zich uit over de Provençaalse dorpen Villecroze, Flayosc en Tourtourin de Var. Hun oudste wijnstok is geplant in 1927, en ze gebruiken hem nog steeds voor de productie van een van hun rosé’s! Hun drie wijnlijnen zijn: Le Château, Les Abeillons en L’Exception. De bodem in deze regio bestaat uit kalksteen, klei en rotsen en Château Thuerry gebruikt een mix van zowel traditionele als moderne methoden.

Château de Berne
Château de Berne is een favoriet voor veel mensen in het zuiden van Frankrijk. Het ligt net buiten Lorgues in de Var, en ze produceren delicate rode, witte en rosé wijn. Behalve de wijngaard heb je op dit prachtige landgoed ook hun restaurant, 5-sterren hotel en spa. Dit alles strekt zich uit over een totaal van 121 hectare adembenemend terrein en is omgeven door 500 hectare bos. Hun wijnmakerij produceert ongeveer 750.000 flessen per jaar! Het koele klimaat in de Haut-Var zorgt ervoor dat de druiven goed kunnen rijpen en geeft hun wijn een prachtige dronk. Als u een volledige ervaring wilt die garant staat voor tevredenheid, dan is dit echt de plek voor u.

Domaine des Hautes Collines
Domaine des Hautes Collines is gelegen op een heuvel in Saint-Jeannet, dicht bij Nice. Wat deze wijngaard uniek maakt, is dat ze hun wijn in glazen flessen buiten in de zon laten rijpen, zoals de Romeinen dat vroeger op dat terrein deden! De eigenaar van de wijngaard, Georges Rasse, is eigenlijk een kunstenaar en zet zijn kunstwerken op zijn flessen wijn. Op deze wijngaard heb je een prachtig uitzicht over de Franse Rivièra vanuit deze heuvels van het achterland. In 1948 plantte de vader van de huidige eigenaar zijn eerste druiven en meer dan 40 jaar later in 1986 nam George Rasse de wijngaard over en maakte het zich eigen, door fijnere wijnen van verschillende variëteiten te creëren!

Chateau Roubine
Dit mooie wijnhuis ligt drie kwartier landinwaarts van Saint-Tropez in het dorpje Lorgues in de Var. Het strekt zich uit over 130 hectare land, waarvan 72 voor de druivenstokken van Château Roubine. Dit prachtige landgoed heeft veel geschiedenis, want het bestaat al sinds de jaren 1300. Het is een van de mooiste in de regio en werd in 1955 bij decreet officieel erkend. Château Roubine gelooft in de toepassing van duurzame landbouwpraktijken bij de productie van hun flessen rode, witte en rosé wijnen. Als zowel wijn als geschiedenis u interesseren, raden wij u ten zeerste aan deze wijngaard te bezoeken en zelf meer te leren over het verhaal achter het Château Roubine!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners