Op stap: voorjaar aan de Côte

Bij overwinteren denken de meeste aan landen zoals Portugal, of de Spaanse kust maar je kunt ook heel goed de winter even vergeten om naar de Côte d’Azur af te reizen. Met dagtemperaturen rond de 15 graden is het heerlijk toeven en kun je regelmatig genieten van de Zuid-Franse zon die zo’n 300 dagen per jaar schijnt én minder toeristen.


Zuidfranse feestelijkheden

Omdat de temperaturen nu zo aangenaam zijn is het leuk om de mooie dorpjes aan de Zuid-Franse kust te gaan ontdekken, zoals bijvoorbeeld het pittoreske Eze. In de zomermaanden wemelt het van de toeristen en is het soms te warm om bijvoorbeeld het Nietzsche pad te nemen om naar het dorp te wandelen, dat op een heuvel ligt. Vanaf het treinstation Eze steek je de weg langs de kust over waar het pad aangegeven wordt met een bord. Het is een klim van zo’n 1.5 uur, het genieten van de prachtige uitzichten tijdens de wandeling zijn hierin niet meegerekend!


Of pak de trein en bezoek het stadje Menton. In Menton kun je in februari genieten van het Fête du Citron dat dit jaar gehouden wordt van 11 februari tot 26 februari met het thema Opera & Rock. Een feestelijke parade van 140 ton citrusvruchten, 8 kilometer aan slingers en 400 deelnemers, een eerbetoon aan de citroen, het symbool van Menton.


Bormes-les-Mimosas

Eind februari staat er een ander feest gepland: het Grote Mimosa Corso. Een optocht met praalwagens versierd met bloemen en steentjes. Ook dit corso heeft elk jaar een ander thema. Wil je de Côte d’Azur in haar gele pracht door de mimosa bewonderen en genieten van de zoete geur van deze bloem? Rijd dan de “Route des Mimosas”: een route van zo’n 100 kilometer die langs de plaatsen Sainte-Maxime en Saint-Raphael komt en eindigt in Grasse.


Winterse activiteiten

Nu het de temperatuur zo aangenaam is, is het heerlijk om te shoppen in Nice, en te wandelen door het prachtige historische centrum of pak de bus naar het kunstenaarsdorp Saint-Paul-de-Vence dat tijdens de zomermaanden overspoeld wordt door toeristen. Dwaal door de smalle geplaveide straatjes en geniet van de kunst galerieën en de prachtige uitzichten.


Combineer deze leuke winterse activiteiten met een tripje naar de Alpen. Nice ligt aan de grens van het Mercantour-gebergte waar je na een uur rijden al op de ski’s kan staan!
Een citytrip gecombineerd met een skivakantie. Zo is er in de winter voor ieder wat wils aan de Côte d’Azur.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners