Sneeuwplezier à la 2020

Het oordeel is er: de skigebieden zijn open, maar de skiliften blijven gesloten de komende tijd. Natuurlijk kun je op dit moment niet afreizen naar Zuid-Frankrijk, maar sommigen van jullie zijn al op locatie. Dus dan is de vraag: wat kun je dan wél doen in de wintersportgebieden? Nou, een hele hoop, zo blijkt! Côte & Provence zette de zeer veelzijdige opties voor flink wat sneeuwplezier op een rijtje. Wedden dat er iets tussen zit voor jou?


Laat je verrassen

Schaatsbanen, kerstmarkten, hondensleeën en sneeuwschoenwandelen, you name it. De skigebieden in de Mercantour doen enorm hun best om de wintersportliefhebbers te verleiden alsnog naar de gebieden af te reizen. De overheid staat de kinderweides waar kleine kinderen kunnen leren skiën en snowboarden toe, daar wordt dus ook les gegeven door de EDF, Ecole du Ski Français. Maar wie van sneeuw houdt, laat zich toch ook wel eens graag verrassen met nieuwe mogelijkheden? De verschillende gebieden lijken zich bijna te verdringen met de opties die ze aanbieden. Overigens is het wel belangrijk om je te realiseren dat alle activiteiten op eigen risico zijn. Maar wat is er dan te beleven in bijvoorbeeld Isola 2000, Auron en Valberg?


Isola 2000

Op zaterdag 19 december ging het seizoen in Isola 2000 van start met de eerste Sneeuwduo-trail Mercantour. Dat is een parcours van 7 of 15 kilometer dat in paren wordt afgelegd. Dit sportevenement is de kick-off voor een seizoen vol sneeuwplezier in Isola 2000 waar je onder andere kunt boogschieten, er een iglodorp is voor de kleintjes, je een workshop ijssculpturen kunt volgen en je kunt midgetgolfen op sneeuw. Daarnaast is het gebied bezig om een grote rodelbaan te bouwen, maar die is op het moment van schrijven nog niet klaar.  Er zijn verschillende wandel- en sneeuwschoenroutes naar de Col de la Lombarde, de moeite waard!


Auron – Saint-Dalmas

Sneeuwplezier vind je ook in Auron! Vanaf het begin van de vakantie zijn de volgende evenementen gepland: de opening van de ijsbanen in Auron en Saint-Étienne-de-Tinée, ritjes met dehondenslee, een kerstmarkt in het dorp, de opening van het rodelpark en jeu de boulen op het ijs. Voor de volwassen bezoekers worden er rondleidingen georganiseerd in Saint-Étienne-de-Tinée en ook kunnen vakantiegangers kiezen voor een uitstapje naar Saint-Dalmas-le-Selvage, waar je verschillende wandelpaden en sneeuwschoenpaden kunt vinden.


Valberg – Beuil

Ook in Valberg vind je rodelbanen en meer dan 43 kilometer wandelpaden en 25 kilometer langlaufloipes in Beuil. In Valberg wordt het centrum van het resort omgetoverd tot een speeltuin met sneeuwvolleybal en een sneeuwtuin, sneeuwbalgevechten gegarandeerd! In Valberg kun je ook met grote sneeuwmountainbikes en sneeuwscooters de berg af.


Ben jij naar een wintersportgebied in de Mercantour afgereisd dit jaar? Laat het ons weten!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners