Heimwee naar Zuid-Frankrijk

Zo heet het boek van uitgever, restauranthouder en schrijver Armand Vliegen. Een veelzijdige Francofiel uit Maastricht waar hij ook restaurant Bouchon d’En Face met succes tot het Franse culinaire centrum van de stad maakte. Dit jaar gooide de Corona crisis natuurlijk een hoop roet in het eten maar je kunt dan ook van de nood een deugd maken: Armand besloot te gaan schrijven en mede met hulp van zijn team ontstond het boek ‘Heimwee naar Zuid-Frankrijk’


Een reisgids waarin je langzaam maar zeker meegenomen wordt naar je ‘Paradis Provençal ‘. Genieten van het goede leven is aan de schrijver wel besteed, ook onderweg. Een hele dag op de autoroute is een verloren dag … En zo ging Vliegen dus dit voorjaar in gedachten nog eens langs al die streken, hotels en restaurantjes tussen Maastricht en Zuid-Frankrijk en legde het allemaal vast. Het resultaat is een 240 pagina’s tellende gids voor iedereen die net als hij van Zuid-Frankrijk en het goede leven houdt.


Deze zomer werd op de Franse nationale feestdag het eerste exemplaar van ‘Heimwee naar Zuid-Frankrijk’ in Maastricht uitgereikt aan collega-schrijvers Rik Felderhof en Hans Melissen.


Het boek is uitsluitend verkrijgbaar in en om Maastricht, vanzelfsprekend ook in zijn restaurant. Wij mogen een aantal exemplaren weggeven bij een (cadeau-)abonnement op Côte & Provence.


Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners