Nederlands ondersteuningsfonds

Nederlands Ondersteuningsfonds in Zuid-Frankrijk

Aan het eind van het jaar vragen we graag even aandacht voor een bijzondere organisatie in Zuid-Frankrijk: het Nederlands Ondersteuningsfonds dat er al jaren actief is. De schone schijn bedriegt soms ook aan de Côte d’Azur. Voorziter Renée de Gans doet samen met vele anderen al jarenlang goed werk voor landgenoten, en vertelt erover:


Niet alle in Zuid-Frankrijk wonende Nederlanders leiden een leven zonder zorgen onder de zon. Als de zon schijnt lijken problemen wellicht minder groot dan als het regent, maar ook in Zuid-Frankrijk kun je je baan verliezen, ziek worden, geconfronteerd worden met een scheiding, je eenzaam voelen of geen oplossing weten voor administratieve problemen. 

Het Nederlands Ondersteuningsfonds biedt hulp aan landgenoten die (financiële) ondersteuning nodig hebben en geen beroep kunnen doen op de Nederlandse of Franse overheid dan wel familie of vrienden.

Sinds 1967 heeft het Ondersteuningsfonds honderden mensen geholpen. Enkele voorbeelden: meerdere cliënten worden maandelijks financieel ondersteund om in hun kosten van levensonderhoud te kunnen voorzien en voor een drietal kinderen worden de studiekosten betaald. Het fonds bemiddelde bij het vinden van onderdak in een verzorgingshuis voor een depressieve oudere vrouw, die na haar verhuizing volledig is opgebloeid. Een jonge vrouw met een baby en een kindje van 3 jaar, die het slachtoffer was van huiselijk geweld, werd geholpen bij vinden van een appartement, dat dankzij een inzamelingsactie volledig kon worden ingericht. Incidenteel vergoedt het fonds niet verzekerde medische kosten, de kosten van een vliegticket om een begrafenis in Nederland te kunnen bijwonen en buitenschoolse opvang van kinderen.

Dankzij trouwe donateurs kan het fonds financiële hulp bieden als dat nodig is, maar het bieden van een luisterend oor is minstens zo belangrijk.

Informatie over de werkwijze van het Ondersteuningsfonds, over hoe je het fonds kunt ondersteunen, alsmede meer voorbeelden en de voorwaarden voor hulpverlening vindt je op de website van het fonds:

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners