NLBC.fr

Zaken doen in Zuid-Frankrijk met de NLBC

Vroeger ging je pas verhuizen naar de Côte d’Azur als je geslaagd was in het zakenleven. Eerste zaken doen in Zuid-Frankrijk, dan pas genieten van Zuid-Frankrijk. Tegenwoordig doen we dat slimmer. Niemand gaat meer wachten op z’n pensioen om dan pas te gaan genieten van het klimaat, de golfbaan, de rosé en al die andere mooie dingen aan de Côte d’Azur of elders in Frankrijk. De wereld is je afzetmarkt en je werkplaats, en waarom dus ook niet Zuid-Frankrijk? Maar waar begin je?

Daar is nu een nieuwe organisatie voor in het leven geroepen, mede dankzij de inzet van diverse verenigingen van landgenoten in Frankrijk. Die zien al langer dat hun hun leden niet alleen maar de spreekwoordelijke pensionado’s zijn. Zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Club aan de Côte d’Azur waar al jarenlang ondernemers elkaar ontmoeten in een eigen business netwerk JOP.


Netherlands Business Council France

Vandaag is nu landelijk zo’n netwerkorganisatie officieel van start gegaan met een online Launch event (zie hieronder). NLBC is er voor om Nederlandse bedrijven, groot en klein, te ondersteunen op de Franse markt. Een publiek/privaat initiatief dat moet helpen om zakendoen in Frankrijk gemakkelijker te maken. Als derde zakenpartner van Nederland, na Duitsland en België, is het voor veel ondernemers eigenlijk nauwelijks meer een vraag om de Franse markt op te gaan. Maar uit onderzoek blijkt dat er toch veel praktische barrières zijn, bijvoorbeeld in de cultuur en in de regelgeving.


Daarover spraken vanmorgen o.a. Pieter de Gooijer, onze ambassadeur in Parijs en Anouk Zoet, de eerste directeur van de NLBC. Een mooie online start om zakelijke relaties tussen Nederland en Frankrijk verder uit gaan breiden. Er zijn veel kansen op de Franse markt, bijvoorbeeld in relatie tot de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Nu al exporteert Nederland jaarlijks voor zo’n 40 miljard euro naar Frankrijk en zijn er al 2400 Nederlandse bedrijven ín Frankrijk zelf actief.

Misschien zit jouw bedrijf daar al tussen? Of binnenkort? Dan is het goed om je licht eens op te steken op de website van de NLBC. Zaken doen in Zuid-Frankrijk is vandaag een stukje gemakkelijker geworden.


Bekijk hier het Launch event van de NLBC:

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners