Groots skiën in Val d’Allos – Pra Loup

De eerste sneeuw is al weer gevallen op de pistes van het grootste skigebied in de Alpes-de-Haute-Provence: Val d’Allos, ruim 180 km ski- en snowboardplezier. Een topgebied. Maar… skiën in de Provence, is dat niet een tikkeltje te ver weg? Voor een weekje?

Wintersport onder de zuidelijke zon

Zeker, je moet even iets verder doorrijden. In de winter is de bergpas vanuit het noorden onbegaanbaar en moet je voor Val d’Allos helemaal omrijden langs Digne-les-Bains. Je ruikt de Provence, het voelt onnatuurlijk want hier ben je ‘s zomers ook.

Maar daarna gaat de weg in de vallei snel omhoog, tot boven de 1500 meter. Die paar uurtjes extra rijden vanuit Nederland of België worden dan meer dan beloond met een verblijf in een van die authentieke Provençaalse bergdorpjes: Allos, Le Seignus of Foux d’Allos. Stuk voor stuk met elkaar verbonden en dat netwerk weer met Pra Loup, een wat moderner ski-station aan de noordelijke kant van het bergmassief. Hier ben je in een groots skigebied waar het zuidelijke zonnetje ook in de winter net iets vaker doorkomt.

Alleen maar skiën?

Ben je gek! Trek met een gids de witte wereld in van de Haute Provence en ontdek het Lac d’Allos. Voor een iets uitdagender dagje ga je omhoog tot boven de 3.000 meter naar de Mont Pelat. Er is een schaatsbaan, er is een Verdon Express, en ‘s avonds schuif je aan voor een Fondue maison of een Reblochonnade in een van die hutjes onderaan de pistes. Wintersport zoals het bedoeld is, maar met een Provençaals tintje.

Vanaf 12 december gaan hier de pistes open, mogelijk al deels een week eerder. Net als in alle overige Franse skipistes netjes binnen de lijnen van het ski-protocol om volledig ‘corona-proof’ te kunnen genieten van de wintersport. We berichtten hier eerder over. (klik op bericht).

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners