Even voorstellen: Auberge des Carrières in Les Taillades (Vaucluse)

In de Luberon, even ten oosten van Cavaillon ligt Les Taillades. Een klein Provençaals dorp maar een grote omweg waard. Om meerdere redenen, maar zeker ook vanwege dat ene restaurant dat twee Vlamingen hier runnen op de Place de la Mairie: Auberge des Carrières. Niels Lefevere en Virginie Depoorter ontmoetten elkaar ooit bij dat andere bekende Vlaamse restaurant van Wout en Suzy Bru in Eygalières, aan de andere kant van Cavaillon. Ze leerden daar het vak en elkaar kennen en besloten hun eigen zaak te starten. En met succes. Op het terras of binnen verschijnt altijd de zon op je bord met gerechten van Niels die een mediterraan, soms Japans, maar altijd een Belgisch tintje hebben.

En het dorp zelf? Eén van de pareltjes in de Luberon. In Les Taillades werd vroeger vooral gewerkt in de steengroeven. Eind 19de eeuw werden die verlaten en nu wordt er op die plek gedanst, theater gemaakt en muziek gespeeld in de zomermaanden. Het dorpje ligt bovendien in het hart van het Parc Naturel Régional de Luberon dus een prima uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht. Langs de steengroeven, langs de Moulin Saint Pierre in het Canal de Carpentras of langs het oude kasteel uit de 18e eeuw.

En zo’n dagje Les Taillades sluit je dan natuurlijk af met een etentje bij Niels en Virginie. Lees meer over hen en hun restaurant in de nazomereditie 2020 van Côte & Provence. Op vertoon daarvan krijg je de komende tijd zelfs nog een aardige korting, net als bij een aantal andere restaurants van landgenoten in de Provence.

Tip: Niet ver hier vandaan is er nog een Vlaams restaurant: Le Flandrien in Bédoin

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners