Vaison Danses Theatre Antique

Zomerse Festivals in de Provence

Het festivalseizoen is nu echt van start in de Provence en aan de Côte. Tipten we vorige week al over Les Rencontres d’Arles. Er zijn nog heel veel andere mooie festivals om te bezoeken deze zomer! We lichten er onderstaand nog een paar uit. Deze zomer en nazomer volgen er in de agenda uiteraard nog meer festivals en andere activiteiten om niet te missen deze zomer in de Provence.


Vaison Danses Festival

Van klassiek ballet tot hedendaagse dans, van de betoverende ritmes van flamenco tot hiphop, het Vaison Danses Festival biedt een veelzijdig dansprogramma voor iedere dansliefhebber! Iedere avond wordt het podium van het eeuwenoude Théâtre Antique van Vaison-la-Romaine prachtig uitgelicht om internationaal bekende dansers en opkomend talent te verwelkomen. Van 10 t/m 24 juli vormt het Theater dan ook het magische decor van de 28ste edititie van het festival. Beleef ook een magische avond in Vaison-la-Romaine en bekijk hier het programma en reserveer tickets: Programme – Vaison Danses | Festival International de Danse (vaison-danses.com)

Fotocredits © Vaison DansesJazz Marseille

Van 30 juni t/m 13 juli staat Marseille weer in het teken van Jazz. Op de meest bijzondere locaties van Marseille strijkt het muziekfestival Marseille Jazz des Cinq Continents neer.
Jazz concerten door wereldberoemde jazz musici vanuit alle culturen en landen kan je in de maand juli bezoeken in een unieke setting. Zo kan je onder andere Jazz beluisteren in Théâtre de la Sucrière, de binnenplaats van Palais Carli en Jardins du Palais Longchamps.

Marseille Jazz Festival
Marseille Jazz Festival Provence


Om alvast in de sfeer te komen, kan je de Spotify playlist van Jazz Marseille hier vast luisteren.
Tickets en het programma kan je hier vinden op de website van Marseille Jazz des Cinq Continents.


Festival d’Aix-en-Provence

Het Festival d’Aix-en-Provence, opgericht in 1948, ontwikkelde zich al snel tot een van de belangrijkste internationale opera evenementen. Van 3 t/m 23 juli zijn in Aix de nieuwste en bestaande opera producties te zien. Samenwerkingen van de meest gerenommeerde opera regisseurs, orkesten, dirigenten en componisten. Door heel Aix zijn op prachtige locaties als Théâtre de l’Archevêché, Hôtel Maynier d’Oppède en Grand Théâtre de Provence de prachtige stemmen van de meest getalenteerde zangers van over de hele wereld te horen samensmeltend met het gezang van de krekels. Vorig jaar werd het festival door het Duitse tijdschrift Oper! zelfs uitgeroepen tot Beste Operafestival en door de International Opera Awards tot Beste Festival. Lees meer over het programma en tickets op de website van Festival d’Aix-en-Provence.


© Monika RittershausLes Musicales dans les Vignes de Provence

Zwoele zomeravonden met wijn, heerlijk eten en prachtige concerten. Al 12 jaar lang openen zo’n 40 wijndomeinen zomers de deuren en worden omgetoverd tot een openlucht concertzaal tijdens festival Les Musicales dans les Vignes de Provence.

Prestigieuze wijndomeinen van de Lubéron, Aix tot aan Nice laten je vol passie proeven van hun beste wijnen, met daarnaast door foodtrucks verzorgde hapjes. Als hoogtepunt van de avond luister je in een unieke setting naar het oplucht concert van (internationaal) gerenommeerde jazz, klassieke, blues en wereldmuzikanten.
Deze hele zomer nog tot en met 28 september kan je deze bijzondere avonden bijwonen. Check het programma en het maken van reserveringen via de website van Les Musicales dans les Vignes de Provence.


Les Musicales dans les vignes de Provence

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners