twee keer de Ventoux in 2021

Twee keer over de Ventoux in 2021

Kort maar krachtig zal de Tour in 2021 de Provence aan gaan doen: twee keer wordt de Mont Ventoux beklommen. Eén dag in de Provence maar wat een dag gaat dat worden! Woensdag 7 juli. Met de start vanuit Sorgues, even boven Avignon, zullen de renners door de Vaucluse peddelen en eerst de ‘gemakkelijke’ klim vanuit Sault gaan doen. Om dan af te dalen voor nog eens de klassieke klik vanuit Bédoin om dan te finishen in Malaucène.

Na vijf jaar is de Tour terug op de Géant de Provence. Een mooi eerbetoon aan het Pays de Ventoux waar in 2020 ook officieel het nationaal regionaal park voor dit prachtige stukje van de Provence van start ging. Een echte dag voor klimmer én dalers, want vergis je niet. Dalen is een kunst, en de Ventoux is geen gemakkelijke ‘afzink’.

Tour de France 2021

De Tour de France zal van start gaan op 26 juni in Brest (Bretagne) en net als in 2020 Noord-Frankrijk helemaal overslaan. Met de klok gaat het dwars door Frankrijk naar de Alpen om via de Ventoux naar de Pyreneeën te gaan. Met een tijdrit in het beroemde Saint-Émilion, een dag voor aankomst in Parijs op 18 juli zal de Tour hopelijk tot het einde toe spannend blijven.

Zelf de Tour gaan zien? Op de website van onze collega’s van Chambres d’Hôtes Wijzer vind je ongetwijfeld een adresje langs de route. Wij selecteerden alvast een paar adresjes in de Vaucluse, want daar zul je snel bij moeten zijn. En natuurlijk, het terras van Le Flandrien, aan de startlijn van de klim in Bédoin zal vol zitten!

Eén dagje Tour de France in de Provence, wees er snel bij om het mee te maken!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners