Kopen zonder kijken

De verkoop van nieuwbouw gaat ondanks of misschien wel juist vanwege de Corona crisis gewoon door. Wie de hele dag zit opgesloten vanwege een lock-down heeft immers alle tijd om de dingen eens goed op een rijtje te zetten. Wanneer was u van plan om dat tweede huisje in Frankrijk te kopen? Wie op korte termijn meer van het leven wil gaan genieten, zal dit jaar die beslissing gaan nemen.

En er is niets raars aan kopen op afstand; veel kopers buiten de EU doen dit al. Dankzij nieuwe technologie als Google Earth en Google Maps met Street-view is het mogelijk om tot in detail te kijken hoe ver het wandelen is naar het strand of de lokale supermarché.

Niet zo vreemd dus dat in deze periode het aantal aanvragen groeit van aspirant-kopers die reeds bekend zijn met de Côte d’Azur. Het romantische Le Cannet, het dynamische Nice of het chique Roquebrune Cap Martin; de echte Côte d’Azur fans kennen hun klassiekers en komen hier al vele jaren. Dit is het juiste moment om toe te slaan en dat laatste penthouse met uitzicht op zee te reserveren. Of een heerlijk appartement met tuin in een luxe residentie met zwembad. Zo weet u in ieder geval dat de zomer van 2021 er compleet anders uit zal zien.

Kopen op afstand

Het kopen op afstand van nieuwbouw brengt geen risico’s met zich mee; u bezoekt de omgeving virtueel en ontvangt per mail alle documentatie. De oplevering en afwerking van nieuwbouw is in werkelijkheid mooier is dan de brochure. Dit komt door de leidende rol van de architect. Met zijn of haar plannen is de bouwvergunning aangevraagd en wordt door de gemeente tot in het kleinste detail gecontroleerd of er niet van het oorspronkelijke plan wordt afgeweken.

Flexibele notarissen

Een aangescherpte wet uit 2017 stelt dat de koper van Frans onroerend goed de verkoopakte fysiek in Frankrijk moet ondertekenen. Gelukkig heeft de Franse overheid deze wet per decreet in April 2020 weer ongedaan gemaakt. U kunt gewoon naar uw lokale notaris gaan om een volmacht te ondertekenen. Uw notaris verifieert uw paspoort, identiteit en legaliseert uw handtekening. De Franse notaris tekent vervolgens de koopakte namens u. Dus ook in Coronatijden kunt u gewoon rustig blijven kijken en kopen.

Ab Kuijer – Wonen aan de Côte d’Azur

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners