Zamenhof Plage Cannes Antibes

‘Moins chères’ in Antibes en Cannes


Waar je bij Nikki Beach al gauw zo’n 140 euro betaalt om op een bed te liggen aan het strand van Saint Tropez en in Cannes van 150 euro tot 700 euro per dag voor een plekje langs de waterkant. Zijn er gelukkig toch ook goedkopere opties, op mooie plekken langs de Côte d’Azur.
Antibes en Cannes beheren privéstranden waarvan zij als gemeenten de inkomsten ontvangen. Een mooi alternatief, wel zonder ‘bling bling’. Met de lage prijzen die zij vragen voor een dagje zijn de stranden zeer populair.


Antibes
Een van deze stranden is ‘Lutétia’, gelegen bij de boulevard in Juan les Pins. Hier vind je geen magnum flessen Champagne, harde muziek of strenge entrée controles. Wel zijn er zo’n 235 bedden picknicktafels en kluisjes. Er zijn zelfs 20 plaatsen gereserveerd voor mensen met beperkte mobiliteit. Je betaalt hier maar 10 euro ter plaatse voor een dag en als je online boekt 11 euro, via deze website.


Cannes

Cannes beheert het strand van ‘Zamenhof’, gelegen net voor Pointe Croisette. Hier boek je een bed en parasol online voor 9 euro per dag, kids zijn gratis. Toiletten, douches en ook hier voor iedereen toegankelijk. Vooraf online boeken is hier verplicht via de website.


Nog een laatste tip in Saint Tropez vind je hier.


Fijne zomer!


Foto: La plage Zamenhof de Cannes. • © Mairie de Cannes

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners